doorcy reservering via api

Efficiënt locatiebeheer: pincodebeheer en scènestarts zonder hardware

Geplaatst op:

Met de nieuwste update van Doorcy kunnen reserveringen direct worden gestart via een QR-code, zonder dat je daarvoor dure hardware of externe systemen nodig hebt. Daarnaast is het mogelijk om een tweede pin uit te reiken die pas werkt als de hoofdgebruiker de reservering heeft gestart. Dit betekent dat je reserveringen nu snel en moeiteloos kunt starten, zonder handmatige handelingen of extra kosten voor hardware.

Werking in de praktijk

Laten we een sporthal als voorbeeld nemen. Stel je voor dat er een reservering binnenkomt van een voetbalteam, dat van 10 tot 11 gebruik wil maken van een zaal. Nadat de reservering is gemaakt, komt de trainer van het team komt als eerste aan. Hij of zij start de reservering door simpelweg de QR-code bij de voordeur te scannen en de eerder ontvangen pincode in te voeren op zijn smartphone. Doorcy herkent de pincode en weet welke rechten er aan deze pincode gekoppeld zijn. Doorcy ‘ziet’ dat het de trainer is en trapt daarom de reservering af. De deur gaat open, de lichten springen aan en de verwarming start.

Voorheen was er eigenlijk altijd een extern systeem met hardware nodig om een reservering te laten starten via Doorcy, wat extra kosten en complexiteit met zich meebracht. Met onze update is dat verleden tijd en wordt het beheer van jouw locatie veel soepeler en efficiënter. Vanaf nu zijn een QR-code en pincode genoeg.

Geavanceerd pincodebeheer

Een belangrijk onderdeel van deze update is het geavanceerde pincodebeheer. Hiermee kun je verschillende pincodes toewijzen aan specifieke acties, waardoor je een gepersonaliseerde en veilige ervaring voor jouw gasten creëert. Er zijn twee soorten pincodes die je kunt gebruiken: een pincode voor de ‘open deur scene’ en een pincode die aansluit op specifieke reserveringen.

De pincodes die specifiek gekoppeld zijn aan reserveringen worden gebruikt door bijvoorbeeld de teamtrainer om de reservering af te trappen. Wanneer deze pincode wordt ingevoerd, worden de relevante acties geactiveerd. Denk daarbij aan het openen van de deur, het inschakelen van de verlichting en het starten van de verwarming voor het gebruik van de zaal door het voetbalteam.

Daarnaast zijn er de pincodes voor de 'open deur scene'. Deze pincodes kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt door ouders die hun kinderen naar de voetbaltraining uit het eerder genoemde voorbeeld brengen. Met deze pincode kunnen ze de deur openen en toegang krijgen tot de faciliteit, maar ze hebben geen controle over andere functies zoals verlichting of verwarming.

Volledige automatisering via API

Het nieuwe pincodebeheer is volledig volledig geautomatiseerd via de API. Dit betekent dat je geen menselijke acties nodig hebt om pincodes handmatig aan te maken of uit te delen. Alles verloopt soepel en geautomatiseerd, waardoor je meer tijd hebt om je te focussen op andere aspecten van locatiebeheer.

Ontdek de mogelijkheden

Ben je klaar om jouw locatiebeheer naar een hoger niveau te tillen? Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe je kunt profiteren van deze nieuwe update en een vlekkeloos beheer van jouw locatie kunt realiseren. Met onze innovatieve oplossingen wordt het beheren van jouw locatie een stuk eenvoudiger en efficiënter!

Terug naar overzicht