Over ons

Over Doorcy

Gemakkelijk en snel de deuren, verlichting en verwarming en het alarm van een gebouw bedienen? Dat kan vanaf nu met één klik op de knop met behulp van Doorcy. Door al deze componenten vanaf een centrale plek aan te sturen, ontstaat er een veiligere en duurzamere omgeving voor iedereen.

Of het nu gaat om een groot, gezamenlijk gebouw met talloze inputs of een particuliere woning met één alarm: Doorcy is in iedere situatie inzetbaar. De solide basis van het systeem kan eindeloos uitgebreid worden.

Doorcy app

Bedien deuren en verlichting met één druk op de knop via Doorcy. Deze slimme oplossing zorgt ervoor dat binnen een scene de verlichting, verwarming, het slot en het alarm in- of uitgeschakeld wordt. De Doorcy app maakt binnenkomen en vertrekken sneller, eenvoudiger en veiliger voor gebruikers en eigenaren of beheerders.

Met de Doorcy app is het daarnaast mogelijk om automatisch te schakelen op basis van tijdsloten en kan gekoppeld worden aan gebouwbeheersystemen voor automatische toegang en schakelingen.

Van slim deurbeleid tot complete oplossing

Begin 2021 werd Doorcy door Joep van Liempd (Streamlined), Thomas de Groot (Guyiday) en Bas van Diejen geïntroduceerd als antwoord op de beperkende maatregelen in bezoekersaantallen voor winkels, horeca en andere openbare gebouwen. De app werd gekoppeld aan een fysiek stoplicht, waardoor mensen zowel op locatie als of afstand konden zien hoe druk het was. Met het verdwijnen van de coronamaatregelen, verdween ook de vraag naar dit slimme deurbeleid.

De oplossing voor overzichtelijk gebouwbeheer

Toen Joep een aantal maanden later in contact kwam met Jeroen de Laat, bleek dat de basis van Doorcy de oplossing kan zijn voor een compleet ander vraagstuk. Jeroen, die jarenlang eigenaar was van een bouwkundig beveiligingsbedrijf, kwam geregeld voor vragen te staan bij de besturing van complexe meterkasten van grote gebouwen. Door de samenwerking tussen Joep en Jeroen kreeg Doorcy niet alleen een tweede leven, maar nam het project ook een vlucht. Met een pilot werd het product uitvoerig getest en enthousiast ontvangen, waarna Doorcy op meerdere locaties werd ingezet.

Eindeloze toepassingen

Eén van de eerste locaties waar Doorcy in zijn huidige vorm werd gebruikt, is een grote sporthal waar de deur- en lichtschakeling werd afgestemd op de bezoekers die gebruik maken van het gebouw. De toepassingsmogelijkheden van Doorcy zijn echter eindeloos. Door de mogelijkheid om Doorcy te koppelen aan reeds bestaande systemen, is de techniek multi-inzetbaar. Van een privéwoning tot openbare gebouwen met meerdere locaties: met Doorcy is alles mogelijk.